dinsdag 25 december 2012

MENS EN ZINGEVING. I’m a believer


In het lied zingen ‘the Monkees’ over hun geloof in de liefde. Voorheen vonden ze liefde een taboe, iets wat hen nooit zou kunnen overkomen. Totdat ze er kennis mee maakten. De hemel ging voor hen open. Ze stonden open voor hetheen ze niet konden verwachten.

 
 
De liefde in het lied kan je vergelijken met zingeving en geloof. Eerst sta je er niet voor open. Je denkt: ‘Dit kan mij niet overkomen!’. Pas wanneer je het ervaart of wanneer je er van naderbij mee in contact komt, wil je jezelf er meer in verdiepen. De liefde of ‘het geloof’ bied je dan meer nieuwe kansen of inzichten. Het geloof is dan je zingeving. Je wil er alles aan doen om deze inzichten te bereiken en ernaar te leven.

1 opmerking:

  1. Persoonlijk vind ik ook dat je niet meteen voor alles kan openstaan. Je kan er maar voor openstaan als je een dergelijke ervaring meemaakt. Het is een lied dat met het hart gezongen wordt.

    Matthijs, ik vind het leuk dat je niet bij het voor de hand liggende denkt bij zingeving maar ook linkt met andere zaken zoals dan liefde.

    BeantwoordenVerwijderen