zondag 30 december 2012

MENS EN NATUUR. Energy, let's save it!


 
In dit filmfragment word je op simpele wijze geconfronteerd met het hoge energieverbruik van onze westerse luxe maatschappij. Hierdoor ontstaan er veel ecologische natuurrampen.

Vaak denken mensen: ‘Als ik alleen moet beginnen is er geen nut aan, je moet daarvoor met veel zijn’. Dit is een gewaagde uitspraak die volledig juist is. Toch is het beter om eens je handen uit de mouwen te steken en om ecologisch te leven. Kinderen zien en kinderen doen na. Als één persoon start, zullen de anderen vaak volgen.

Bij mij thuis zijn alle lampen vervangen door spaarlampen. Wij proberen zoveel mogelijk afval te sorteren en verwarmen niet onnodig ons huis. Dit zijn al enkele kleine aanpassingen die je leven niet veranderen, maar net ten goede komen!

 

4 opmerkingen:

  1. Dit is zeker waar, als iedereen een steentje bijdraagt zal dit de natuur al een beetje vooruit helpen! Samen sterk is hierbij een gepast motto, samen kunnen we er iets aan veranderen!

    Mieke 1BAKO2

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk zou dit filmpje op de tv moeten verschijnen in ieder reclameblok! Dat zou pas effecht hebben! Zodat inderdaad iedereen zijn steentje kan beginnen bijdragen en besparen. Zelfs al ben je niet milieubewust aangelegd, dan moet je het gewoon doen voor je eigen energiefactuur(en die van je baas)!

    Daisy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga volledig akkoord met wat je zegt over het besparen van energie. Inderdaad zeggen mensen vaak ja ik doe het ook niet we moeten het allen samen doen om een betere wereld te hebben. Veel beter zal die niet worden maar we moeten samenwerken om het niet slechter te maken door bijvoorbeeld de spaarlampen die je toepast. Good job Matthijs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Supermooi filmpje. Het valt op omdat het een cartoon is en dat is altijd leuk om naar te kijken. De volwassenen kijken ernaar en de kinderen zeker. Op deze manier bereik je de volledige groep mensen in onze samenleving. Deze film zou meer op tv moeten komen, tijdens de reclame. Na verloop van tijd zal men het effect ondervinden. Wat ook positief is, is dat het leven op deze manier goedkoper is.

    Brent Comeine 1 BAKO 1

    BeantwoordenVerwijderen