zondag 30 december 2012

MENS EN MEDEMENS. Meneer Konijn.


Mensen zijn egoïstisch opgesteld. Ze staan, van nature, niet open voor anderen. Een glimlach op straat kan er nauwelijks van af. Wij mensen moeten ons daar bewust van worden. We moeten ervoor wakkergeschut worden.

De Actie ‘Help Meneer Konijn’ van QMuzic is een dergelijk initiatief. Men probeert de mensen wakker te schudden. De mensen stimuleren om ook aan anderen te denken.

Binnen deze actie denkt men voornamelijk aan Belgische kinderen die iedere dag opnieuw moeten vechten voor hun rechten en kansen: kansarme kinderen. Men probeert geld in te zamelen om zo deze kinderen hun kansen te geven, hun rechten te laten opeisen.

 


 

2 opmerkingen:

  1. Ik vind dit een heel mooi initiatief omdat groot en klein er bij betrokken wordt. Door de knuffel kunnen ook kinderen van jonge leeftijd de actie beter begrijpen. Het is een actie die zorgt dat jong en oud iets kunnen doen voor de medemensen in hun samenleving. Heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kreeg de tranen in mijn ogen bij het filmpje van Meneer konijn. Het is precies of het overleden kindje verder leeft. Het is ongeloofelijk schattig en lief dat het veel mensen zal ontroeren. Het is een actie die veel betekend in onze samenleving.

    Brent Comeine 1BAKO1

    BeantwoordenVerwijderen