vrijdag 23 november 2012

MENS EN SAMENLEVING. Gevaarlijk jong.


Gevaarlijk jong is een kunsttentoonstelling die afgelopen jaar doorging in het Dr. Guislain te Gent. Het museum gaat over de ontplooiing van kinderen in de maatschappij. Van vroeger tot nu.

Er zijn verschillende kunststukken te zien. In het deel waar men voornamelijk het verleden bespreekt zie je kunstwerken die gaan over kindsoldaten, armoede…
Eén van de kunstwerken die mij in dit deel voornamelijk aansprak was een baby die tot een volwassen persoon was vergroot. Het verwijst naar de gedachten van de mensen van vroeger. Vroeger was een kind al volwassen als het zelfstandig kon eten, lopen... Ze gedroegen zich al een beetje volwassen ook al waren deze kinderen nog een baby vanbinnen.

In het deel met moderne kunst bespreekt men ook dit onderwerp. Je ziet er een volledige fotoreportage hangen, waarin jonge kinderen als mannequin verschijnen op beeld.

Zelfs binnen onze hedendaagse maatschappij willen wij onze kinderen zo snel mogelijk laten opgroeien. Ze moeten zo snel mogelijk volwassen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten