vrijdag 23 november 2012

MENS EN SAMENLEVING. Pluralisme.




Deze foto is voor mij een perfect beeld van het pluralisme. Onze samenleving zit boordevol diversiteit en verscheidenheid.

Vroeger was het pad van de man in de straat al volledig uitgeschreven. Hij wist welke keuzes hij moest maken en wat hij zou bereiken in zijn leven. Was je vader een timmerman dan was de kans groot dat jij ook een timmerman zou worden. Een Australische vrouw zal waarschijnlijk niet met een Arabische man trouwen enz.

Maar nu leven we allemaal in een pluralistische maatschappij. Keuzes maken, zijn niet meer zo evident. Ons pad ligt niet meer voor handen, wij zijn in staat deze weg te leiden. Waardoor we van verschillende culturen een stukje kunnen proeven.

Dit fenomeen is duidelijk te zien op de foto. De mensen zijn niet gekleurd in één enkel kleur, ze kiezen van ieder wat, ze kleuren hun leven in diversiteit.



1 opmerking:

  1. Onze samenleving zit inderdaad vol diversiteit. We moeten leren omgaan met verschillen, maar we kunnen hieruit wel leren. We leren werken aan onze flexibiliteit. We moeten nu eenmaal accepteren dat er mensen met een andere huidskleur, financiële toestand, andere cultuur, andere taal,... in onze samenleving leven.

    Groetjes Jolien Vermeulen!

    BeantwoordenVerwijderen